Zwarte Rouwkoets

Onze zwarte rouwkoets met Friese paarden is geschikt voor Staatsie vervoer tijdens een begrafenis of uitvaart.  De koets is gebouwd  rond 1900 door de firma Van Ravenhorst welke was gevestigd in Arnhem.  Rond 1980 is de koets verkocht aan een Belgische rijtuig verzamelaar en volledig in originele staat met de beste materialen gerestaureerd. 

Daar na is de koets een 10 tal malen ingezet voor prominente uitvaarten in België. Na zijn overlijden hebben wij in voorjaar 2018 deze bijzondere zwarte rouwkoets kunnen aankopen om in Nederland te kunnen inzetten voor uitvaart-vervoer met alle egards van vroeger jaren.

De koets kan worden bespannen met 2 of 4 betrouwbare Friese paarden in glanzende gareeltuigen. De koetsier en voorloper in vol tenue. Al naar wens kunnen de paarden bedekt worden met traditionele dekkleden en hoofdkappen. Een uitzondering kan zijn bij hoge temperaturen waarbij het dierenwelzijn bij ons voorop staat. Ten allen tijde kunnen de paarden voorzien zijn van mooie hoofdpluimen.

Deze zwarte rouwkoets is zeer compleet en uitgevoerd 4 staatsie lampen en over-kist welke naar wens kan worden verwijderd zodat de kist van de overledene zichtbaar blijft. Het lakwerk is uitgevoerd in een matte-zijde glans zoals dat hoorde in vroegere dagen. De draperieën en franje koorden zijn van hoge kwaliteit en zeer mooi gemaakt.

Ook hebben wij voor u de mogelijkheid om de familie in stijlvolle volgkoetsen te vervoeren.

Wat uw wensen ook zijn neem gerust contact met ons op en wij denken graag met u mee om tot indrukwekkend vervoer te komen en zullen uw opdracht met zorg en discreet behandelen.

Voor verdere informatie betreffende prijzen en beschikbaarheid kunt u ons bereiken onder nummer 06 55 8982 21 of vul offerte aanvraag in onderaan deze pagina.

rouwkoets huren met paarden
zwarte rouwkoets
Lampen van een begrafeniskoets
zwarte rouwkoets
zwarte rouwkoets
zwarte rouwkoets
zwarte rouwkoets met Friese paarden
zwarte rouwkoets met Friese paarden

Offerte "Zwarte Rouwkoets" aanvragen