Wat kost een rouwkoets huren


Dat een uitvaart een kostbare aangelegenheid is zal een ieder kunnen beamen. Om aan de wens van een overledene te kunnen voldoen komt men vaak voor onvoorziene kosten te staan. Wat kost het huren van een stijlvolle rouwkoets met paarden nou eigenlijk?

Vroeger kenden wij zogenaamde ‘klassen’ begrafenissen. Voornamelijk eerste, tweede, derde, vierde en vijfde klasse begrafenissen. Om een voorbeeld te geven; Als men rond 1900 koos voor een eerste klasse begrafenis kreeg men het duurste model rouwkoets met een vierspan, een Berline volgkoets, twaalf aparte dragers, 

Dit alles kostte dan de lieve som van veertig gulden. Een vijfde klasse begrafenis bestond uit; een eenvoudige rouwkoets met één paard, vier dragers en één aanspreker. Dit alles kostte bij elkaar 8 gulden. Dat waren voor die tijden toch aanzienlijke bedragen.

U kunt begrijpen dat de kosten voor een rouwkoets met paarden voor het staatsie vervoer tijdens de uitvaart tegenwoordig anders berekend worden. We hebben te maken met o.a. hoge kosten voor onderhoud van de rouwkoets, alsmede kosten voor het verplaatsen naar de locatie. Ook de  verzorging en training van de paarden drukken een stempel op het kosten overzicht. De kosten  voor het huren van een rouwkoets  wordt per uitvaart berekend aan de hand van het aantal paarden, de locatie, en extra wensen.  

Heeft u vragen betreffende de kosten of beschikbaarheid.  Of bent  u benieuwd naar de vele mogelijkheden in type uitvaartkoetsen of rouwkoetsen,  dan kunt ons direct en vrijblijvend  bereiken onder nummer 0655-898221,   Jack van den Broek ( bellen of WhatsApp ) of via het ons mail adres info@koetsen.nl 

rouwkoets
rouwkoets in staatsie zwarte uitvoering

 

Witte Rouwkoets met witte paarden
Elegante witte rouwkoets met 2 witte paarden

 

rouwkoets
rouwkoets, elegant model in zwart met Friese paarden

 

Bloemenkoets
bloemenkoets bloemarrangementen uitvaart

 

boerenwagen
rouwkoets / boerenwagen huren uitvaart