Wat kost een rouwkoets huren

Dat een uitvaart een kostbare aangelegenheid is zal een ieder kunnen beamen. Om aan de wens van een overledene te kunnen voldoen komt men vaak voor onvoorziene kosten te staan. Wat kost het huren van een stijlvolle rouwkoets met paarden nou eigenlijk?

Vroeger kenden wij zogenaamde ‘klassen’ begrafenissen. Voornamelijk eerste, tweede, derde, vierde en vijfde klasse begrafenissen. Om een voorbeeld te geven; Als men rond 1900 koos voor een eerste klasse begrafenis kreeg men het duurste model rouwkoets met een vierspan, een Berline volgkoets, twaalf aparte dragers, een voorloper, meerdere aansprekers en de zogenaamde ‘huilers’, mannen die voor geld professioneel (dus zonder de overledene gekend te hebben) al huilend meeliepen in de rouwstoet.

Dit alles kostte dan de lieve som van veertig gulden. Een vijfde klasse begrafenis bestond uit; een eenvoudige rouwkoets met één paard, vier dragers en één aanspreker. Dit alles kostte bij elkaar 8 gulden. Dat waren voor die tijden toch aanzienlijke bedragen.

U kunt begrijpen dat de kosten voor een rouwkoets met paarden tegenwoordig anders berekend worden. We hebben te maken met o.a. kosten voor vervoer om de rouwkoets en paarden op de gewenste locatie te verplaatsen.

Wilt u weten wat een stijlvolle rouwkoets met 2 of 4  paarden zal kosten bel direct met Jack van den Broek op 0655-898221, of u kunt voor  een passende offerte  per e-mail contact  met ons opnemen info@koetsen.nl 

Rouwkoets
1e klas rouwkoets in zwarte uitvoering

 

Witte Rouwkoets met witte paarden
Witte Rouwkoets met witte paarden
rouwkoets
elegante rouwkoets met zwarte paarden