Uitvaartkoets

Een prachtige koets met paarden op de dag van de uitvaart? Onze uitvaartkoets is mooi, elegant en stijlvol zonder afleiding. Uniek in zijn soort. Zonder extra toevoeging van ornamenten, gordijnen of snijwerk die men vaak ziet bij de barokke modellen. Ieder mens is uniek en de uitvaartkoets is dat ook zeker. Het hoefgetrappel van de paarden bespannen met mooie tuigage en koetsier in onberispelijk tenue  geven de uitvaartplechtigheid een stijlvol en ingetogen geheel. Wij verhuren de zwarte en witte uitvaartkoets voor Staatsie vervoer tijdens de uitvaart door geheel Nederland.

rouwkoetsUitvaartkoets
Bij staatsie vervoer tijdens de uitvaart komt het steeds vaker voor dat mensen gebruik maken van een elegante uitvaart koets. Een rouwstoet met paard en wagen geeft altijd een extra plechtig aanzien. Er zijn veel verschillende soorten koetsen te huur voor de staatsie rit tijdens de begrafenis of crematie. De traditionele rouwkoetsen waarbij de paarden bedekt met kleden doen voor sommige mensen wat luguber aan. De uitvaartkoets is mooi, elegant en stijlvol zonder die afleiding. Onze zwarte uitvaartkoets wordt doorgaans getrokken door Friese paarden en de witte uitvaartkoets door witte Gelderse paarden.

Afstanden
Omdat er tijdens een uitvaart in stap gereden wordt zijn de afstanden die men met een koets en paarden kan overbruggen beperkt. De paarden stappen ongeveer 6 kilometer per uur. Zijn de afstanden erg groot dan is het mogelijk dat de overledene in de buurt van de begraafplaats op een locatie die daar voor geschikt is wordt overgezet in de uitvaartkoets en dat alleen het laatste gedeelte van de rit wordt gemaakt met de uitvaartkoets en paarden.

Bloemenkoets
In tijden van verlies, afscheid en verdriet geven bloemen troost en betuigen ze respect. De rouwbloemen worden met veel zorg en respect voor de overledene uitgekozen en bezorgd. Op de dag van de uitvaart, tijdens het staatsie vervoer worden de bloemen van de directe familie meestal op de kist gelegd en liggen de boeketten en kransen van de anderen rondom de kist of op het dak van de uitvaartkoets. Gaan er meer dan 10 rouwstukken mee tijdens de uitvaart dan kan men speciale bloemenkoetsen inzetten. Dit zijn open koetsen in de kleur van de uitvaartkoets en ingericht voor het vervoer van kransen en bloemenarrangementen.

Bij koetsen.nl – Jacob van den Broek hebben wij een ruime keuze aan koetsen voor een prachtig eerbetoon en waardig afscheid op de dag van de uitvaart. Wat de wensen van de overledene ook zijn wij helpen u er graag bij en denken met u mee. Bij Jacob van den Broek gaat het om het detail. Alles moet kloppen. Het huren van onze uitvaartkoetsen kan in heel Nederland.

 

uitvaartkoets
uitvaartkoets elegant model in zwart

 

uitvaartkoets
uitvaartkoets elegant model in zwart met Friese paarden

 

witte uitvaartkoets
witte uitvaartkoets met witte paarden

 

uitvaartkoets witte uitvoering