Rouwkoets huren

Het voorbereiden van een afscheid ceremonie is een emotionele weg. Er moet veel geregeld worden en je kunt het maar één keer goed doen. Wat waren de wensen van de overledene en wat zijn je eigen ideeën . Ook het vervoer op de dag van de uitvaart hoort bij dit proces en moet met zorg worden uitgekozen. Het gaat vaak niet alleen om het verplaatsen maar ook om een stijlvolle laatste eer.  Een rouwkoets met paarden past in deze gedachte.

rouwkoets

Bij staatsie vervoer tijdens de uitvaart komt het steeds vaker voor dat mensen gebruik maken van een traditionele rouwkoets of uitvaartkoets . Een rouwstoet met paard en wagen geeft altijd een extra plechtig aanzien. De meest voorkomende rouwkoetsen met paarden die men kan huren zijn wit of zwart. De zwarte rouwkoets wordt doorgaans getrokken door Friese paarden en de witte rouwkoets door witte Gelderse paarden.

Afstanden

Omdat er tijdens een uitvaart in stap gereden wordt zijn de afstanden die men met een traditionele rouwkoets kan overbruggen beperkt. De paarden stappen ongeveer 6 kilometer per uur. Zijn de afstanden erg groot dan is het mogelijk dat de overledene in de buurt van de begraafplaats op een locatie die daar voor geschikt is wordt overgezet in de uitvaartkoets en dat alleen het laatste gedeelte van de rit wordt gemaakt met de koets en paarden.

Volgkoets of bloemenkoets

Bij  Koetsen.nl -Jacob van den Broek kunt u naast de rouwkoets ook koetsen reserveren voor de familie. Deze stijlvolle volgkoetsen met paarden die achter de rouwkoets aan rijden hebben wij in diverse afmetingen van 4, 6 en 16 personen. Ook kunnen wij voor u bloemenkoetsen inzetten voor het verplaatsen van bloemstukken of bloemarrangementen.

Bij koetsen.nl – Jacob van den Broek hebben wij een ruime keuze aan koetsen voor een prachtig eerbetoon en waardig afscheid op de dag van de uitvaart.  Wat de wensen ook zijn wij denken graag met u mee. Het gaat om detail. Alles moet kloppen en goed voelen.  Bel direct met Jack van den Broek op 0655-898221 of mail naar info@koetsen.nl voor een uitgebreide offerte.

rouwkoets
rouwkoets elegant model in zwart met Friese paarden
rouwkoets
rouwkoets in staatsie zwarte uitvoering
rouwkoets met witte paarden huren
rouwkoets huren met witte paarden.
Bloemenkoets
bloemenkoets bloemarrangementen uitvaart
boerenwagen
rouwkoets / boerenwagen huren uitvaart