Zwarte rouwkoets of witte rouwkoets huren

Vroeger kwam voor het staatsie vervoer voornamelijk de zwarte rouwkoets met zwarte paarden in Nederland voor. Tegenwoordig zijn er rouwkoetsen in verschillende kleuren, maten en uitstraling. De zwarte rouwkoets met Friese paarden en de witte rouwkoets met witte paarden komen het meest voor. Staatsie vervoer is het vervoer op de dag van de uitvaart.

In oorsprong was de rouwkleur in de westerse landen zwart zonder glimmende delen vandaar dat over de lampen voiles werden geplaats om de spiegels van de lampen te verbergen. Ook werden de paarden die voor de rouwkoets liepen bedekt met dekken en manen-kappen om de glimmende gespen van de tuigage te verbergen maar ook voor de uniformiteit omdat niet alle paarden geheel zwart waren.

Prins Hendrik had op 3 juni 1934 de primeur met de witte rouwkoets en uitvaart, Wilhelmina volgde in 1962. Koningin Juliana en de prinsessen waren bij die gelegenheid ook in het wit gehuld. De witte uitvaart zou prins Hendrik zo hebben gefascineerd, dat hij enkele jaren voor zijn dood bij Paleis Het Loo een generale repetitie van zijn begrafenis organiseerde met de witte rouwkoets. De 8 zwarte paarden van het koninklijk staldepartement werden voorzien van witte kleden.

Steeds vaker kiest men voor staatsie vervoer tijdens de uitvaart voor de witte rouwkoets. Het mooiste is om voor deze witte rouwkoets gebruik te maken met witte paarden. Mochten deze niet beschikbaar zijn kan men om de zelfde reden als bij prins Hendrik kiezen om de paarden af te dekken in de rouwkleur die men wenst.
Voor verdere informatie over de mogelijkheden met betrekking tot de huur van een historische rouwkoets met paarden kunt u contact met ons opnemen.

Klik hier om de zwarte of de witte rouwkoets te bekijken.

Wat uw wensen ook zijn wij helpen u er graag mee verder Jack van den Broek 06 55 898 221 of info@koetsen.nl

witte rouwkoets met witte paarden huren
witte rouwkoets huren
zwarte rouwkoets
zwarte rouwkoets huren