Zwarte rouwkoets of witte rouwkoets huren

Vroeger kwam voor het staatsie vervoer op de dag van de uitvaart voornamelijk de zwarte rouwkoets met zwarte paarden in Nederland voor. Tegenwoordig zijn er rouwkoetsen en uitvaartkoetsen in verschillende kleuren, maten en uitstraling. Van de zwarte rouwkoets met Friese paarden en de witte rouwkoets met witte paarden word het meest gebruik gemaakt.

In oorsprong was de rouwkleur in de westerse landen zwart zonder glimmende delen vandaar dat over de lampen voiles werden geplaatst om de spiegels van de lampen te verbergen. Ook werden de paarden die voor de rouwkoets liepen bedekt met kleden om de glimmende gespen van de tuigage te verbergen maar ook voor de uniformiteit omdat niet alle paarden geheel zwart waren.

Prins Hendrik had op 3 juni 1934 de primeur met de witte rouwkoets en uitvaart, Wilhelmina volgde in 1962. Koningin Juliana en de prinsessen waren bij die gelegenheid ook in het wit gehuld. De witte uitvaart zou prins Hendrik zo hebben gefascineerd, dat hij enkele jaren voor zijn dood bij Paleis Het Loo een generale repetitie van zijn begrafenis organiseerde met de witte rouwkoets. De 8 zwarte paarden van het koninklijk staldepartement werden voorzien van witte kleden.

Steeds vaker kiest men voor staatsie vervoer tijdens de uitvaart voor de witte rouwkoets. Wat uw wensen ook zijn bij koetsen.nl hebben wij een ruime keuze aan koetsen voor een prachtig eerbetoon en waardig afscheid op de dag van de uitvaart.  Wij denken graag met u mee. Bel direct met Jack van den Broek 06 55 898 221 of e-mail naar   info@koetsen.nl

Klik hier om de zwarte of de witte rouwkoets te bekijken.

witte rouwkoets met witte paarden huren

witte rouwkoets huren

rouwkoets huren
rouwkoets huren elegant model in zwart
rouwkoets huren
rouwkoets in staatsie zwarte uitvoering
bloemenkoets
bloemenkoets voor bloemarrangementen tijdens uitvaart
boerenwagen
rouwkoets / boerenwagen huren uitvaart