Postkoets

De Postkoets die te huur is bij de Jacob van den Broek, is gebouwd naar voorbeeld van de Engelse Stage Coaches die tot de tweede helft van de 19e eeuw rondreden bij professionele bedrijven voor vervoer van post en personen. Na opkomst van treinen die veel sneller en grotere aantallen passagiers konden vervoeren, verdwenen deze koetsen uit het straatbeeld in Engeland. Een einde van deze unieke met 4 paarden bespannen koetsen zou men denken, ware het niet dat eind van de 19e eeuw een aantal rijke liefhebbers van koetsen en paarden bedacht had om het rijden met postkoetsen weer nieuw leven in te blazen.

De oude postkoetsen werden opgeknapt en nieuwe werden gebouwd naar oud voorbeeld. Dit om de oude manier van reizen letterlijk en figuurlijk nieuw leven in te blazen. ‘Coaching’ noemde de heren van stand hun hobby. Passagiers mochten tegen betaling mee. Veel leverde dat niet op, maar daar ging het bij de heren niet om. Het ging hen om de beleving om met 4 paarden en één van de mooiste koetsen ooit gebouwd een tocht te maken via een vaste route.  Er werd op tijd en compleet met paardenwissels gereden naar voorbeeld van vervlogen jaren. Deze nieuwe koetsen, die luxer waren dan de oude, werden gebouwd als type ‘Road Coach’.

The Venture

De Engelse adel en officieren kregen bij het beoefenen van hun hobby gezelschap van een handvol Amerikanen die ook gecharmeerd van Coaching waren. In de hoogtij dagen van de coach revival was de bekendste koetsier ongetwijfeld Alfred Gwynne Vanderbilt. In 1907 kwam deze puissant rijke Amerikaan de Atlantische Oceaan over met een in Amerika gebouwde koets ( Brewster & Co ) en 27 paarden omdat de Engelse paarden volgens hem niet goed genoeg waren. De bekendste koets uitgebracht door de heer Vanderbilt is ongetwijfeld de ‘Venture’, een Road Coach.

Coaching mocht dan wel een sport van de rijken der aarde zijn, de Engelse stalhouders zagen het voordeel van de vele passagiers die op een coach passen en organiseerden er toeristische uitstapjes mee. Dat vergde natuurlijk wel een behoorlijke investering. Een postkoets was toen al één van de duurste koetsen die er te koop waren. Meer dan 125 jaar later zijn wij er erg trots op om één van deze prachtige historische koetsen in ons assortiment te hebben.

Compleet met originele tuigen kunt u onze postkoets de ‘Lord Wellington’ huren voor stijlvol vervoer tijdens uw evenement en uitstapjes met relaties. Regelmatig zijn wij naast de vele mooie ritten in de mooiste plekjes van Nederland te vinden in de drukte van de stad Amsterdam. Daar organiseren wij voor u een tour door de oude Amsterdamse binnenstad waarbij we enkele historische locaties aandoen. Ook voor reclame opdrachten en film producties is deze historische koets inzetbaar.

Alle postkoetsen waren voorzien van een naam. Onze postkoets draagt de naam ‘Lord Wellington’ en is vernoemd naar de Lord Wellington die zo’n 200 jaar geleden (18 juni 1915) de Franse krijgsheer Napoleon Bonaparte versloeg met zijn geallieerde leger bij Waterloo. De koets heeft tijdens de coach revival gereden op de route London – Newcastle. Dit was één van de langste routes die werd gereden met deze Road Coaches.

Wilt u deze informatie delen met uw vrienden of familie
download dan hier de PDF.

Als u deze Postkoets wilt huren, dan kunt u voor de juiste prijs het beste even contact met ons op nemen.  Bel mij gerust op 06 55 8982 21 of vul offerte aanvraag in onderaan deze pagina.
postkoets
Postkoets met 4 witte paarden
postkoets met 4 paarden
postkoets huren
postkoets met 4 paarden
postkoets met 4 paarden
postkoets met 4 paarden

Offerte "Postkoets" aanvragen