Victoria (Mylord)

De Victoria is een open witte trouwkoets, geschikt voor 2 personen en getrokken door 2 paarden. De kap achter op het rijtuig biedt uitkomst bij felle zonneschijn en fungeert als parasol voor het bruidspaar. De Victoria is een prachtig rijtuig voor de perfecte rit op een mooie zomerse dag naar het gemeentehuis. Het rijtuig is gebouwd in 1894 door de firma Spyker te Amsterdam, welke later snelle auto’s is gaan bouwen.

De Victoria wordt bespannen met 2 prachtige witte Gelderse schimmels óf 2 prachtige gitzwarte Friese paarden. Deze paarden hebben hun opleiding bij ons op het bedrijf gehad en zijn zeer braaf en verkeers mak.

Dit van oorsprong Franse model rijtuig werd opgemerkt door de zoon van Koningin Victoria, onder de naam Mylord. Hij nam in 1869 een exemplaar mee naar Engeland voor zijn moeder. Het geschenk viel in goede aarde bij Koningin Victoria en zij reed er graag mee, mede door de gemakkelijke instap en goede rij comfort. In Nederland werd dit rijtuig dan ook gebouwd onder de naam Victoria, genoemd naar de Engelse Koningin Victoria. Maar in de Spijker catalogus uit 1890 is dit rijtuig is opgenomen onder de naam Mylord.

Wilt u deze informatie delen met uw vrienden of familie
download dan hier de PDF.

Als u deze Victoria, witte trouwkoets, wilt huren, dan kunt u voor de juiste prijs het beste even contact met ons op nemen.  Bel mij gerust op 06 55 8982 21 of vul offerte aanvraag in onderaan deze pagina.
trouwkoets type Victoria of Mylord
Victoria of Myolrd
Victoria of Mylord
Victoria of Mylord

Offerte "Victoria (Mylord)" aanvragen