Trouwkoets tijdens bruiloft in Hilverum

Op 22 mei 2015 was de trouwdag van Rik en Janneke. Het paarden virus zit bij Rik in het bloed, en al op jonge leeftijd is hij te vinden bij de paarden van zijn moeder.  Hij heeft in de springsport regelmatig tijdens de prijs uitreiking  op de hoogste trede van het podium gestaan. Paarden en koetsen mochten op deze dag natuurlijk niet ontbreken.  De zoek tocht naar een mooie trouwkoets was geen moeilijke weg voor Rik en Janneke.

Bij de Opa van Rik met wie hij al zijn gehele leven een goede band had kon men in de begin jaren 60 al een trouwkoets huren voor je bruiloft in Amsterdam. Het is dan ook geen toeval dat je bij de zoon van opa dus de oom van Rik nog steeds een trouwkoets kunt huren voor je bruiloft. Die keuze was dus snel gemaakt. Rik had voor zijn Janneke maar één ding voor ogen, het moest absoluut een top trouwdag worden met alles er op en er aan. Hij heeft woord gehouden en na heel veel regelen en puzzelen was het programma bekend. Rik en Janneke wilde voor zich zelf de mooie Gala landauer trouwkoets met 4 witte paarden en voor de familie een volgkoets van 6 personen en 2 grote volgkoetsen van ieder 16 personen die alle werden getrokken door 2 mooie Friese paarden.

 

Gala landauer trouwkoets met 4 schimmels

 

22 mei 2015
Op 22 mei 2015 was de trouwdag van Rik en Janneke ter Beek, in alle vroegte werden de 4 schimmels van top tot hoef gewassen en de zelfde behandeling kregen ook de 6 statige Friese paarden.  Zoals elke dag als de paarden een belangrijke taak hebben om een mooie trouwkoets te trekken die men kan huren voor een bruiloft of evenement staan de paarden te glimmen op stal. De trouwkoets en de 3 volgkoetsen zijn de dag daarvoor al geheel gepoetst en op de vrachtauto’s geladen. Ook de tuigen en uniformen zijn die dag daarvoor al in de vrachtauto geladen.

Als ook de koetsiers arriveren en alles kant en klaar gepoetst staat wordt er even een rust momentje in gelast.   De koetsiers worden bijgepraat wat er deze mooie dag allemaal te doen staat. Tijdens een lekker bakje koffie met wat lekkers er bij,  wordt het programma doorgelopen.  Hierna worden de paarden  in de vrachtauto’s geladen en het geheel is klaar voor vertrek naar Kortenhoef waar de rit zal beginnen op een parkeer terrein in de buurt van het huis adres van Rik en Janneke. Daar aangekomen worden de koetsen en paarden gelost en klaar gemaakt om de koets te trekken. Als de paarden voor de koets staan en de koetsiers en zijn omgekleed in hun donkerblauwe uniformen arriveert Rik in vol ornaat. Precies op het afgesproken tijdstip vertrek de hele stoet, de trouwkoets en volgkoetsen naar het huis adres van Rik en Janneke.

 

Gala landauer trouwkoets

 

 

Als we de straat in rijden moet de moeder van Rik die al buiten staat te wachten samen met de rest van de familie toch wel even een traantje weg pikken.   Bij het huis aangekomen is de anders zo rustige en kalme Rik veranderd in een toch iets gespannen jongen die met een vuurrood hoofd buiten staat te wachten op zijn Janneke. Na enkele minuten wordt zijn wachten beloond en komt Janneke in een werkelijk adem benemende  jurk, en met een uitstaling van een fotomodel naar buiten.  Na een half uur stapt het bruidspaar en de mooie Gala Landauer trouwkoets met de 4 schimmels ervoor, en de familie in de volgkoetsen getrokken door 2 Friese paarden. De route loopt via een  hele mooie route van Kortenhoef naar  Loosdrecht  en dan naar het vliegveld in Hilversum waar een tussen en lunch stop is geregeld.trouwkoets en volgkoets Deze stop is ingeplant  om de paarden op adem te laten komen en de gasten te voorzien van een heerlijke lunch.

 

 

 

 

 

bruidsmeisje met 4 witte paardenNa het maken van enkele foto’s met het bruidspaar kunnen ook Rik en Janneke genieten van al die lekkere dingen.  Als na een uur iedereen weer is ingestapt vertrek de hele stoet naar de Lage Vuurse waar de officiële plechtigheid zal plaats vinden.  De route die Rik in eerste instantie had bedacht was veranderd in een zandpad met gaten waar een paard in kan verdwijnen. Er is in de week voor de trouwdag toen wij met Rik de route hebben voorgereden is er  besloten om via Maartensdijk te rijden.  En niet door het bos wat voor de paarden en koetsen niet te doen was. Omdat de paarden op het vliegveld lekker hun rust hadden gehad was dat allemaal geen probleem.Gala landauer trouwkoets met 4 witte paarden

 

Daar aangekomen begon voor Rik en Janneke het officiële gedeelte van de dag.  En voor de koetsiers zat de belangrijke taak er op,  om de paarden op deze toch lange route maar over mooie wegen te begeleiden naar hun eind bestemming. Alle paarden worden uitgespannen en afgespoeld zodat ze lekker fris weer op de auto staan en alle koetsen worden opgeladen. Als alles weer klaar is voor de terug reis mogen de koetsiers,  voor ze weer naar huis gaan wat drinken en een broodje eten in het mooie restaurant “De Kastanje hof ” in de Lage Vuurse.  Na afscheid te hebben genomen van het bruidspaar gaan de koetsiers met de paarden en koetsen weer naar huis om daar het geheel weer te lossen en schoon te maken en op te ruimen.  Ik heb deze dag als koetsier van de trouwkoets met de 4 mooie schimmels ervaren als een zeer goed geregelde dag met heel mooi weer en een prachtige route.

Hulde aan het bruidspaar Rik en Janneke ter Beek  !!!

witte trouwkoets met 4 witte paarden

 

 

 

 

 

.