koets huren ( Corona )

Uithoorn 1 juni 2020

Met ingang van 1 juni 2020 zijn de maatregelen omtrent het COVID 19 virus (corona) versoepeld. Wat mag er wel en hoe kunnen we veilig voor u klaar staan.

Vanaf het begin van de corona uitbraak hebben wij met onze trouwkoets gereden voor bruidsparen die het kerkelijk huwelijk lieten doorgaan. Weliswaar moest de palfrenier (hulp koetsier) op de fiets mee en konden de mensen geen feest of diner geven voor familie en vrienden.  Omdat sommige bruidsparen het belangrijkste van de dag “elkaar de belofte doen “op nummer 1 hebben staan en niet weten hoe de wereld zal veranderen lieten zij de dag in aangepaste vorm doorgaan compleet met een mooie koets met paarden en fotograaf op anderhalve meter afstand.

Trouwkoets voor bruiloft of huwelijk
Trouwkoets voor bruiloft

Ook met onze rouwkoetsen hebben wij menig wens om met paard en wagen stapvoets naar de laatste rustplaats gereden te worden voor mensen kunnen verzorgen. Ook daar was en is het per uitvoering schakelen met de uitvaartleiders of familie wat er kan en mag volgens de richtlijnen van het RIVM.  Het lastige daarin is dat per gemeente of regio er een ander beleid is ten aanzien van bijvoorbeeld een Drive-By-Uitvaart of Drive-Through-Uitvaart. Bijzonder is dat er door al deze maatregelen mooie dingen en ideeën ontstaan die ook in de toekomst zeker gebruikt gaan worden.

rouwkoets
rouwkoets met Friese paarden

Per 1 juni 2020 kunnen nu 2 personen naast elkaar zitten in of op een koets ook als deze niet van 1 huisadres afkomstig zijn.  Dit houdt in dat de palfrenier (hulpkoetsier) weer naast de koetsier op de bok mag zitten.

Voor de gasten in onze koetsen (Bijna alle modellen) geldt het volgende;

1e mogelijkheid alle personen van 1 huisadres

2e mogelijkheid maximaal 2 personen in de koets.  

Kinderen tot 12 jaar mogen wel naast elkaar. Dan moet een volwassen begeleider wel op anderhalve meter afstand zitten van de kinderen.

extra mogelijkheden in onze koets voor nu 12 personen.

koets huren
koets en paard huren

Omdat we veel aanvragen krijgen van mensen die bijvoorbeeld een huwelijksjubileum hebben of een verjaardag of om welke reden dan ook een mooie rit willen maken hebben wij onze koets voor 16 personen aangepast.  In deze koets hebben wij doormiddel van polycarbonaat (onbreekbaar dus veilig) kunststof schermen geplaatst. De capaciteit van deze koets is nu 12 personen. Dit houdt in dat er in ieder compartiment meerdere mogelijkheden zijn.

1e. mogelijkheid 4 personen met hetzelfde huisadres (1 huishouden).

2e mogelijkheid 2 personen die niet op hetzelfde huisadres wonen

3. mogelijkheid 6 kinderen beneden de 12 jaar zonder dat daar een volwassenen bij zit. 

Er zijn totaal 3 compartimenten en er kan ook een mix plaatsvinden van bovenstaande 3 mogelijkheden.

Heeft u vragen omtrent de mogelijkheden of beschikbaarheid schroom niet om contact met ons op te nemen. U kunt ons bellen of een whats-app sturen naar 0655-898221 of mailen naar info@koetsen.nl