Jacob van den Broek in de spotlights

De koetsen van Jacob van den Broek hebben een unieke en authentieke uitstraling en de paarden zijn zeer betrouwbaar. Niet vreemd dat Jacob van den Broek in de loop der jaren vaak benaderd is voor concerten, opera’s, televisie- en filmopnamen. Tal van programma- en filmmakers kozen, en kiezen voor Jacob van den Broek als betrouwbare partner voor hun producties: series, documentaires en speelfilms.

Al in 1966 mochten wij optreden in de opera De Zigeunerbaron, in de Apollohal in Amsterdam. Maar de echte doorbraak was in 1970. Er werden opnamen gemaakt voor de destijds populaire tv-serie De Kleine Waarheid met Willeke Alberti, die na deze serie landelijk doorbrak. Later was Jacob van den Broek onder meer te zien in de groots opgezette productie van de Opera Aïda, in diverse televisieprogramma’s All you need is love, de Rudy Carell show, Wedden Dat enzovoorts.

Voor één van de grootste Nederlandse speelfilms Eline Veere hebben wij ook mogen bijdragen met een groot aantal koetsen en paarden. Compleet met stunts en special effects. Zo ook in de film Lek, met Cas Jansen. De meest recente opnames waar wij aan hebben bijgedragen, dateren van september 2017 voor de film Redbad die vanaf 28 juni in de Nederlandse bioscopen te zien is.

Wij stonden letterlijk en figuurlijk in de spotlights tijdens de opening van de Toppers 2017. Tijdens de editie Wild West, Thuis Best kwamen de Toppers in vol ornaat als cowboys en indiaan de Arena binnen op de paarden van Jacob van den Broek. Het showballet arriveerde in een heuse western postkoets, bespannen met twee van onze paarden. De muziek stond voluit en het 65.000 koppige publiek ging volledig uit zijn dak tijdens deze spectaculaire en nog nooit eerder vertoonde opkomst. De paarden en begeleiders daarentegen bleven uiterst kalm.

Ook het landelijk bekende paard van Sinterklaas, Okki, komt uit de stallen van Jacob van den Broek. Van 2011 tot en met 2016 heeft dit trouwe paard de Goedheiligman op voortreffelijke wijze vervoerd tijdens de landelijke intochten die op tv zijn uitgezonden.

toppers in concert
Opkomst toppers 2017 paarden Jacob van den Broek