Rouwkoets versus Uitvaartkoets

Het moment in ieders leven waar helaas niemand onderuit komt. Namelijk het verliezen van een geliefde, vriend of vriendin, kennis of familielid. De uitvoering  van een uitvaart is zo bijzonder als de mens zelf.  De laatste rit is niet meer vanzelf sprekend in een zwarte auto. Steeds vaker kiest men voor een bijzonder vervoersmiddel voor de staatsie rit naar crematorium of begraafplaats die past bij het leven of denkwijze van de overledene. Mede door de rust en uitstraling neemt een rouwkoets huren met paarden een belangrijke plaats in deze categorie van bijzondere vervoersmiddelen tijdens de uitvaart. Met gepaste trots kunnen wij u melden dat wij ons aanbod rouwkoetsen hebben uitgebreid met 2 bijzondere maar heel verschillende zwarte exemplaren.

De rouwkoets is gebouwd rond 1920 door Huiskamp in Winterswijk en door kenners uitgeroepen als de mooiste rouwkoets (type achterlader) die in deze toonaangevende fabriek is gemaakt. De koets is compleet uitgerust met 4 prachtige staatsie lampen, gordijnen en barokke ornamenten.

Rouwkoets
1e klas rouwkoets Huiskamp Winterswijk

Deze rouwkoets is beschikbaar met 2 of 4 gitzwarte Friese paarden voor een eervol staatsie vervoer tijdens de begrafenis of crematie. De koets is inzetbaar door geheel Nederland. De paarden die voor de koets lopen zijn allen schoon, betrouwbaar en getraind om dit werk in alle rust te volbrengen. De tuigage is van hoge kwaliteit en goed onderhouden. Indien gewenst kunnen de paarden bedekt worden met originele rouwkleden en worden voorzien van pluimen. Onze professionele koetsier en voorloper gaan gekleed in prachtige zwarte rouwuniformen compleet met tressen en (dwars) steek.

Versus

De Mendyka achterlader Uitvaartkoets is op 2 januari 2020 bij ons in gebruik genomen. Dat is ca. 100 jaar later dan de monumentale Huiskamp achterlader. Ook bij deze koets zijn geen concessies gedaan aan het vakmanschap, materialen en afwerking. Omdat wij op onze mooie witte uitvaartkoets van dit internationale model, die wij in 2018 introduceerde op de Nederlandse markt zoveel positieve reacties hebben mogen ontvangen, hebben wij wederom gekozen voor deze zeer hoog aangeschreven koetsen fabriek in Polen.

utvaartkoets voor staatsie vervoer tijdens de uitvaart.
Uitvaartkoets, elegant model met Friese paarden.

Van oudsher zijn de meeste mensen in Nederland bekend met rouwkoetsen voorzien van veel snijwerk, ornamenten en gordijnen.  In de rest van de wereld zien we rouwkoetsen waarbij de uitvaartkist is afgeschermd door glas. Omdat ieder mens uniek is beschikken wij over dit zeer elegante model waarbij het gaat om de laatste eer aan de overledene zonder afleiding van pracht en praal.

Voor meer informatie betreffende onze dienstverlening kunt u altijd contact opnemen met Dhr. Jack van den Broek 0655-898221 ( bellen, WhatsApp ) of e-mail info@koetsen.nl