8e Postkoets meeting bij Paleis Soestdijk in Baarn op 21 mei 2017.

Wilt u een postkoets huren met 4 prachtige paarden dan bent u bij de koetsencentrale al jaren op het juiste adres. Op 21 mei 2017 zal de koetsencentrale Jacob van den Broek met de postkoets aanwezig zijn tijdens de 8e meeting van de Hoofdstad Aanspanning in de omgeving van Baarn en Soest.

Naar verwachting zal er een groot aantal van deze historische postkoetsen naar Baarn komen en kunt u als bezoeker genieten van de mooiste exemplaren uit Nederland ieder getrokken door 4 paarden en bespannen met de mooiste tuigage. Uiteraard zullen de koetsiers van deze postkoetsen er alles aan doen om met hun kleding en vakmanschap dit schouwspel compleet te maken.

De werkgroep coachrijders die onder de vlag van de Hoofdstad Aanspanning al voor de 8e keer dit unieke evenement organiseert heeft tijdens deze editie gekozen voor de omgeving Baarn en Soest centraal gelegen in Nederland. Tussen 07.30 uur en 09.00 uur worden de postkoetsen en paarden aangereden op grote vrachtwagen combinaties bij het inspan terrein van de firma Keune aan de Zuidergracht in Soest. Traditiegetrouw vertrekt de eerste aanspanning stipt om 10.30 uur voor de eerst route naar “Kasteel Groeneveld “.

Deze buitenplaats dateert uit 1710 en is één van de mooiste landhuizen uit de Rococo stijl periode op Nederlandse bodem.  Eind zeventiger jaren zijn de Franse en de Engelse landschapstijlen samengevoegd waardoor een unieke park tuin is ontstaan. Dit park is 300 meter breed maar wel 3 kilometer lang.  Vanaf 11.30 uur zullen de eerste postkoetsen hier arriveren wat een uniek schouwspel zal zijn voor publiek en genodigden om deze koetsen te zien rijden in de voor hun vertrouwde omgeving. Het adres van Kasteel Groeneveld is Groeneveld 2 3744 ML te Baarn.postkoets huren

Na het genieten op deze buitenplaats zal de eerste postkoets vertrekken voor de 2e route door Vorstelijk Baarn.  De route brengt de koetsen via mooie lanen naar de Brink alwaar een korte stop zal zijn om de inwoners van Baarn gelegenheid te bieden om dit unieke schouwspel van dichtbij mee te maken en deze unieke postkoetsen met gareeltuigen bespannen vierspannen en tot in de puntjes verzorgde koetsiers en passagiers te kunnen bewonderen.postkoets huren evenement

Na de Stop op de Brink in Baarn zullen de postkoetsen vertrekken naar het voor een ieder bekende “Paleis Soestdijk” aan de Amsterdamsestraatweg 1 3744 AA te Baarn waar de postkoetsen vanaf 13.15 uur zullen aankomen voor de Picknickstop. Bij de aankomst  zullen de koetsen de gelegenheid hebben om voor het bordes bij de beroemde trappen van dit Koninklijk paleis een foto te maken.  Velen van u zullen zich de beelden herinneren van de toenmalige Koningin Juliana en Prins Bernhard die op Koninginnedag met hun voltallige gezin het defilé afnam. Dit is wellicht de laatste kans om bij dit gedenkwaardige paleis een foto te maken met de postkoetsen voor het bordes omdat de week na ons bezoek een besluit wordt genomen welke bestemming dit  Koninklijk landgoed gaat krijgen.

Na dit foto moment zullen de koetsen en paarden zich opstellen in een U vorm voor het paleis om zich gereed te maken voor de “Picknick “. Het is een waar genoegen om de dames en heren die te gast zijn op het rijtuig bezig te zien om de lekkernijen die zijn  meegebracht in de postkoets uit te stallen en om te toveren in een “Stijlvolle Picknick “.

Tijdens deze stop kunnen alle bezoekers van Paleis Soestdijk de koetsen bezichtigen en vragen stellen aan de koetsier over deze historische koetsen en het gebruik hiervan. U zult dan wel een kaartje moeten kopen bij de ingang van dit paleis waarvoor u dan ook het paleis kunt bezichtigen en zich kunt wanen in vervlogen jaren door een mooie wandeling te maken in de prachtige tuinen van dit Koninklijk paleis.  U kunt natuurlijk ook dan even lekker koffie drinken in de Orangerie.

Na een woord van dank aan een ieder die betrokken is bij de organisatie van dit unieke evenement zullen alle rijders “de Stalplaat” in ontvangst nemen. Deze unieke herinnering plaquette wordt speciaal voor deze meeting in Frankrijk vervaardigt en is een dag na het evenement al een collectors  item. Na deze officiële ceremonie vertrekken de koetsen voor de laatste route door Soest en buitengebied naar de Zuidergracht waar de paarden zullen worden uitgespannen en verzorgt.

Bent u als liefhebber nieuwsgierig geworden naar dit unieke evenement centraal gelegen in Nederland op 21 mei 2017, kijkt u op de site van de Hoofdstad Aanspanning voor de actuele informatie van deze historische postkoets meeting in Baarn. Wilt u met uw gezelschap ook eens mee rijden tijdens een bijzondere koetsentocht in Nederland of wellicht als bedrijfsuitje een tocht maken op een historische koets kijkt u dan op de site http://www.koetsencentrale.nl/koetsen/postkoets/