Trouwkoets van Prinses Margriet in paleis het Loo te Apeldoorn

Ter gelegenheid van het gouden Huwelijks jubileum van H.K.H. Prinses Margriet en prof. Mr. Pieter van Vollenhoven is sinds 10 januari 2017 hun trouwkoets te bewonderen in het koetshuis van museum Paleis het Loo te Apeldoorn.

 

Voor het huwelijk van Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven in 1967 werd dit rijtuig een Gala Berline gerestaureerd en voorzien van glas zodat het bruidspaar goed zichtbaar zou zijn tijdens hun trouwdag op 10 januari 1067. Op 10 januari 1967 voltrok burgemeester H.A.M.T Kolfschoten het huwelijk op het stadhuis
aan de Javastraat in Den Haag, waarna het huwelijk kerkelijk werd ingezegend door  prof. H. Berkhof in de Grote of St. Jacobskerk.   Ook na de trouwdag werd dit rijtuig voorbehouden aan Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Hierbij moet u vooral denken aan prinsjes dag waarbij zij elk jaar van deze koets gebruik maakte voor de rit van het paleis Noordeinde naar het binnenhof in den Haag. Na de inhuldiging van koning Willem-Alexander ging dit privilege over naar Prins Constantijn en Prinses Laurentien.Gala Glas Berline Koninklijk huis

Gluren in de trouwkoets

Vanwege het gouden huwelijksjubileum stelt Paleis Het Loo in Apeldoorn de trouwkoets van het echtpaar tentoon. Het rijtuig werd destijds voor de gelegenheid gerestaureerd en voorzien van glas zodat het bruidspaar goed zichtbaar zou zijn. Het bijzondere rijtuig is tot begin juni te bewonderen in het koetshuis van het  museum. Daarnaast zijn ook de gala-berline en de berline-coupé uit de vaste collectie van Paleis Het Loo te zien. Samen vertellen deze rijtuigen een verhaal over koninklijk ceremonieel vertoon, zoals de rijtoer op Prinsjesdag, een inhuldiging of koninklijk huwelijk.

meer informatie; paleishetloo.nl/galaglasberline.

Bent u opzoek voor een mooie trouwkoets om u als een koninklijk bruidspaar te vervoeren naar uw droom locatie dan bent u bij de koetsencentrale Jacob van den Broek op het juiste adres en dat al meer dan 50 jaar.
De Huizen van Oranje en Nassau