Hoofdstad Aanspanning coachrit 2016 in Gelderland

Voor alle koets en paard liefhebbers is er op 5 juni een evenement wat ik jullie niet wilt onthouden. Hoofdstad Aanspanning organiseert haar 7e coachrit (postkoets) in de provincie Gelderland. Hier zullen de leden van Hoofdstad aanspanning (waaronder ik) hun mooiste postkoetsen in al hun glorie tentoonstellen in een prachtige rit door de natuur en klassieke dorpjes en steden.

We starten in Laren om 10:30 aan de Verwoldsweg nummer 26 en rijden dan naar Huis Verwolde waar de jurering zal plaatsvinden. Daarna zullen alle postkoetsen naar Lochem rijden voor een laatste stop bij het prachtige landgoed van Huize Aspen.

postkoets2De gehele rit en zijn entourage is natuurlijk prachtig voor de deelnemers maar de aanwezigheid van publiek maakt de dag echt af.

En voor paardenliefhebbers of mensen die eens een dagje uit willen biedt dit evenement een hele mooie gelegenheid om de postkoetsen, koetsiers, materiaal en paarden in actie en van dichtbij te kunnen bekijken in een prachtige omgeving.

 

 

Hieronder het officiële persbericht

7e Coach Meeting Hoofdstad Aanspanning

Deze 7e coachrit staat gepland op zondag 5 juni 2016. We gaan dit jaar naar de provincie Gelderland waar we door prachtige natuur en langs schitterende Huizen zullen rijden waar de coaches in een passend decor kunnen schitteren. Vanaf 8 uur kan de bedrijvigheid beginnen op het parkeerterrein van de manege MVH aan de Verwoldsweg 26 in Laren(gld)

postkoetsOm 10.30 zal traditiegetrouw de eerste coach vertrekken waarna met een tussenpoos van telkens 3 minuten de andere zullen volgen. De eerste stop zal zijn bij Huize Oolde aan de Ooldse laan dat nog een volledig 18e eeuwse uitstraling heeft hetgeen uitzonderlijk is. Vervolgens gaat het richting de lunchlocatie, het in 1776 gebouwde Huis Verwolde. Door de in 1926 aangebouwde hoektoren heeft het de allure van een kasteel gekregen.

We zijn vereerd dat we hier de picknick, uiteraard meegenomen in de coaches, kunnen showen en nuttigen. Uiteraard zal dit weer op een kundige wijze worden gejureerd en door het publiek worden gewaardeerd.

We vervolgen de route naar de 3e en laatste stop in Lochem en wel naar Huize Ampsen, wederom een prachtig landgoed uit lang vervlogen tijd maar nog in een uitstekende staat.

Na dit welkome oponthoud gaan we weer richting de inspanplaats om uit te spannen, op te laden en hopelijk na te genieten van een prachtige dag.
Het inschrijfgeld is weer vastgesteld op € 100,-. Natuurlijk krijgen alle deelnemende coacheigenaren weer een mooie stalplaquette en zullen er weer versnaperingsmuntjes ter beschikking worden gesteld.

Als u deze dag wilt meerijden, wacht dan niet te lang met inschrijven want ook dit jaar is het aantal deelnemende coaches gelimiteerd.

Plaquette hoofdstad aanspanningSchrijf dus tijdig in via Henk Nagel, secretaris van Hoofdstad Aanspanning. Dit kan door te bellen naar nr. 06-51414744, maar het is praktischer om een mail te sturen naar secretaris@hoofdstadaanspanning.nl. De kosten bedragen dus € 100.—per coach. Uw inschrijving is pas definitief na betaling van dit bedrag op NL35RABO 0359675522 met vermelding coachrit. Na inschrijving ontvangt u nadere gegevens.

Met vriendelijke groet,

De werkgroep Coach Meeting van Hoofdstad Aanspanning