Over “Koetsencentrale Jacob van den Broek”

bruidspaar voor koetsDe trouwkoets die men  in Amsterdam kon huren werd roomwit, de volgkoetsen roomwit met donkerrode panelen en wielen. Het kroontje op de deur van elke koets gaven deze koetsen een koninklijke uitstraling.

In 1970 verhuisde de “Stalhouderij Jacob van den Broek” van Amsterdam naar Uithoorn. Precies op de zelfde plek als waar de paarden en koetsen tegenwoordig nog onderdak vinden. In 1985 neemt de jongste zoon Jack van den Broek de stalhouderij over en bouwt deze  verder uit.  Eerst samen met zijn vader en later met een aantal vaste medewerkers. Naast het grote assortiment trouwkoetsen dat men kon huren zijn er op  dat moment  ook koetsen bij gekomen voor andere doeleinden zoals rondritten en promotieritten. Al deze koetsen werden na aanschaf grondig gerestaureerd alvorens zij te huur werden aangeboden.

Bij de intrede van het internet, veranderd de naam “Stalhouderij Jacob van den Broek” in “Koetsencentrale Jacob van den Broek”,  de site www.koetsencentrale.nl. is een feit. Alle trouwkoetsen die men kan huren voor in Amsterdam en omstreken zijn keurig opgesteld op de site,  zodat de potentiele bruidsparen direct kunnen zien wat het actuele aanbod van koetsen bij de Koetsencentrale is.  In 2004 veranderd de kleur van de volgkoetsen in zwart met rood,  zodat deze koetsen op de zakelijke markt beter inzetbaar zijn. Zoals voor hotels, bedrijfsfeesten en rondritten. Waarbij deze chique kleuren beter in de markt liggen.

Mede door de enorme keuze in  koetsen die men kan huren voor diverse doeleinden niet alleen in Amsterdam,  maar ook ver daar buiten. Zijn de koetsen  die men kan huren bij de  Koetsencentrale een begrip geworden in geheel Nederland.


 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone